Kat, Katten

De beste vrienden

Met Jack en Milo gaan het heel erg goed. Ze zijn alweer een aantal weken samen en hebben het heel erg naar hun zin. Ze zijn niet alleen broers van elkaar, maar ze zijn ook de beste vrienden.

Spelen

In het begin vond ik zelf Jack best wel eens wild met Milo spelen. Maar inmiddels is Milo al wat gegroeid en Milo laat ook niet meer alles zomaar gebeuren. Jack weet nu precies wanneer hij moet stoppen. Als Milo nu maar blijft doorgaan bij Jack door bv. constant op zijn rug te springen, dan geeft Jack ook aan wanneer hij het genoeg vindt. Niet dat Milo zich daar wat van aantrekt, want Milo wilt vooral heel veel spelen. Maar over het algemeen spelen ze zo ontzettend lief samen. Milo probeert ook vaak precies hetzelfde als Jack te doen. Dat is zo schattig om te zien.


Slapen

Als ze allebei zijn uitgespeeld vindt Jack het altijd heerlijk om te gaan slapen. Milo gaat dan vaak snel bij Jack in het mandje liggen en ligt dan helemaal gelukkig tegen Jack aan. Jack vindt het ook heerlijk dat Milo bij hem komt liggen. De hond heeft nooit bij Jack willen liggen. Als Jack bij de hond ging/gaat liggen, dan gaat de hond zelf altijd weg. Jack en de hond zullen ook nooit zulke beste vrienden zijn als Jack met Milo.

Heerlijk slapen, De beste vrienden
Heerlijk slapen

Eten

Tijdens het eten van brokken waren Jack en Milo constant van elkaars bakjes aan het eten. Zo at Jack teveel kittenvoer en Milo teveel volwassen voer. Dit moest anders worden gedaan. Nu krijgen zij apart hun brokken. Milo krijgt zijn brokken in de huiskamer en Jack in de keuken. Ik merk vooral dat Jack dit fijner vindt. Milo vindt het wat minder, want die eet heel graag en lust ook echt alles en heeft graag het eten van Jack er ook nog bij. ‘s Avonds krijgen ze ook allebei vlees of vis in saus. Dat kunnen zij dan wel weer samen in dezelfde ruimte opeten. Als Jack wat trager eet dan Milo, dan laat hij Milo ook nog gewoon zijn eten opeten als je zelf niet Milo weg zou halen. Van dat is Jack veel te goedig.

Karakterverschillen

Ook al zijn Jack en Milo broers, zij verschillen toch best wel veel van karakter. Misschien dat ze daarom ook wel elkaars beste vrienden zijn. Jack is wat afstandelijker en dan vooral op mensen die hij niet zo vaak ziet. Hij bekijkt eerst van een afstandje wie het is en of hij diegene aardig vindt of niet. Na een poosje gaat hij pas kijken bij diegene en ruikt eerst heel voorzichtig. Milo daarentegen gaat gelijk bij diegene kijken, Milo is een allemansvriend.

Jack komt bij je zitten als hij daar zelf behoefte aan heeft. Je hoeft hem niet te pakken en bij je op schoot te zetten, want dan is hij gelijk weer weg. Jack moet je gewoon zelf zijn gang laten gaan. Milo die hangt het liefst de hele dag aan je of op je. Die is gek op alle aandacht die hij krijgt en zorgt er ook zelf voor dat hij genoeg aandacht krijgt. Als je hem pakt gaat hij ook gelijk heerlijk op zijn rug op je schoot liggen en begint heel hard te spinnen.

Milo gunt zichzelf niet heel veel de tijd om bv. de kattenbak schoon achter te laten, hij is altijd bang dat hij wat mist en wilt overal bij aanwezig zijn. Jack is juist heel schoon en als hij ziet dat Milo de kattenbak vies heeft achtergelaten, dan ruimt Jack het netjes op. Dus ik hoop voor Jack dat Milo het met de tijd wel zelf gaat doen.

Wat speelgoed betreft is er ook verschil tussen allebei. Jack vindt niet alle speelgoed leuk of speelt er even mee en dan is het genoeg. Milo vindt alles leuk en kan heel lang met speelgoed spelen.

Dat zij allebei verschillend zijn vinden wij juist erg leuk. Hierdoor zijn ze toch allebei uniek.

De beste vrienden
De beste vrienden

Please follow and like us:
Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *