Katten

10 tekenen dat je kat van je houdt

In deze blog wil ik het hebben over de 10 tekenen dat je kat van je houdt. Een kat heeft zijn eigen tekenen om dat aan te geven. Maar dan is het natuurlijk wel zo handig als je weet wanneer hij/zij dat aangeeft. Bij de volgende 10 tekenen geeft je kat aan dat hij van je houdt.

1. Krachtig spinnen

Katten kunnen spinnen om met elkaar te communiceren of als ze gewond raken (dit staat ook beschreven in mijn blog waarom spint een kat in zijn slaap https://www.jackenmila.nl/2020/08/09/waarom-spint-een-kat-in-zijn-slaap/). Maar bij de meest favoriete persoon die je kat heeft uitgekozen bestaat er een speciaal soort spinnen. Dan spint je kat namelijk met zijn hele lichaam. Dus de kans is groot dat als je kat spint als je in de buurt bent dat hij aangeeft dat hij van je houdt.

2. De buik laten zien

Een kat ligt wel vaker op de grond te rollen. Dit is ook een manier om aandacht van je te krijgen. Niet iedereen krijgt de buik van een kat te zien. De buik is één van de zwakste delen van het lichaam van een kat. De buik is vrij gevoelig voor verwondingen. Als een kat dus besluit om zijn buik te laten zien, dan is dat een duidelijk teken dat je kat deze persoon als betrouwbaar beschouwt.

3. Kopjes geven

Als je nog nooit katten hebt gehad dan zijn de kopjes die katten geven misschien een beetje raar. Een kat geeft kopjes, omdat zij klieren hebben op hun kopje en hun wangen hebben. Door kopjes te geven komt de geur van de klieren op je te zitten. Je hoort voor je kat dan bij de familie.

4. Het likken van je oren of haren

Als je met iets bezig bent dan gebeurt het ook dat je kat je oren of je haar gaat likken. Misschien vind je dat raar of mag je kat dat niet van je. Maar dit is één van de hoogste waarderingen die een kat aan mensen geeft. Als je kat dit doet, dan kun je er zeker van zijn dat hij je als familie beschouwt.

5. Proberen om je te bijten

Een kat die zachtjes in je vinger bijt, bedoeld dit niet kwaad. Hij bedoeld het juist om aan te geven dat hij van je houdt. Ik weet dat de tandjes soms erg scherp zijn en dat het bij ons wel wat pijnlijk kan zijn. Dus wordt niet boos, het is goed bedoeld.

zachtjes bijten (10 tekenen dat je kat van je houdt)

6. Tegen je been wrijven

Wanneer je kat je begroet en zijn lichaam tegen je been wrijft, dan is dat ook een teken van liefde. Ze geven aan dat ze van je houden, maar gelijk ook dat ze willen spelen. Ook hierbij wrijven ze met hun klieren over je, waardoor de geur ook op je komt te zitten. En hoor je dus voor de kat bij de familie.

7. In je ogen kijken

Als je kat naar je ogen staart en dan een knipoog maakt en dan weer staart, dan geeft hij heel duidelijk aan dat hij van je houdt.

8. Je benen kneden

Meestal doet je kat dat als hij bij je op schoot zit. Als je kat in je benen kneedt tijdens het aaien, dan betekent dat dat hij op zijn eigen manier genegenheid teruggeeft. Het is alleen jammer dat dit voor ons erg pijnlijk kan zijn. Je kat zal namelijk nog harder gaan kneden naarmate hij zich gelukkiger voelt. En zoals de meeste wel weten zijn de nagels van een kat vrij scherp.

9. De punt van de staart buigen

Wanneer je thuis komt en de kat beweegt zijn staartpunt heen en weer, daarmee geeft hij ook aan dat hij van je houdt. Jack heeft een staart die hij plat op zijn rug kan leggen en die verder gekruld langs zijn zij gaat. Bij Jack staat eigenlijk nooit lang zijn staart overeind. Dus dit teken kunnen wij bij Jack niet zien.

staart plat op rug (10 tekenen dat je kat van je houdt)
Staart van Jack die plat op zijn rug kan

10. Een kado brengen

Een kado kan van alles zijn, van speelgoed tot bv. een dode muis. Komt je kat dode dieren bij je brengen, wordt dan niet boos. Want dit is echt een teken van liefde voor je. Katten houden ervan om kado’s te geven als ze van je houden.

Ik hoop dat je na deze 10 tekenen kunt zien wanneer je kat van je houdt. En ook dat sommige dingen voor ons niet zo leuk zijn, maar wat je kat wel goed bedoeld.

Please follow and like us:
Tagged ,

1 thought on “10 tekenen dat je kat van je houdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *