Kat, Katten

Kitten ophalen wat heb je alvast nodig in huis

kattenbak

Over een paar weekjes komt Mila bij ons wonen. Voordat zij komt moeten er wel een aantal spullen aanwezig zijn. Wij hebben natuurlijk wel al de spullen en speeltjes van Jack (https://www.jackenmila.nl/2020/07/30/jack/), maar voor een kitten heb je toch weer andere spullen nodig. Wat moet je allemaal hebben voordat je je kitten gaat ophalen.

Transporttas

Allereerst moet je wanneer je kitten gaat ophalen, wanneer hij/zij het nest mag verlaten zorgen dat hij of zij op een veilige manier kan worden vervoerd. Voor Mila hebben wij een transporttas (gekocht bij de dierenzaak op de markt), dat is een tas van nylon met stukken gaas voor voldoende ventilatie. De tas is op verschillende plaatsen open te ritsen. De transporttas was al van Jack en nu past Jack ook nog steeds in de tas, dat is ook handig voor als je naar de dierenarts gaat.

transporttas (kitten ophalen wat heb je alvast nodig in huis)
Transporttas

Als wij Mila gaan ophalen dan leggen wij een dekentje in de tas met een speeltje. Voor ons is de reistijd heel kort, want Mila komt uit dezelfde woonplaats. Maar als je reistijd langer is, dan is het misschien handig om meerdere dekentjes mee te nemen, omdat ze van de stress hun behoefte kunnen doen. Er zijn natuurlijk ook nog andere manieren om je kitten mee naar huis te nemen, bv.

  • reismand
  • vervoersbox
  • draagmand

Slaapplek

Wij hebben al verschillende plekken waar Mila zou kunnen gaan slapen. Jack en Tess liggen ook op elkaars plek. Wij hebben verschillende katten/hondenmanden. De transporttas wordt bij ons ook regelmatig gebruikt als slaapplaats of om even op een rustige plek te liggen. De bank en de tafelstoelen zijn ook een favoriete slaapplek. Ook hebben wij in een doos een rond gat geknipt, daaromheen hebben we een oude trui van mijn dochter gedaan. Het staat heel leuk en het kost helemaal niks en Jack vindt het geweldig. Eventueel hebben wij als Mila dat lekker vindt dekentjes waar ze haar helemaal kan innestelen. De radiatorhangmat die wij hebben wordt zelden door Jack gebruikt, misschien dat Mila het wel lekker gaat vinden. Er zijn kattenmanden in allerlei soorten en maten te koop. Er is zoveel te koop en alles is leuk, maar helaas kun je niet alles kopen.

Krabton

Een kitten moet ook zijn/haar nageltjes verzorgen, dit doen zij ook door ergens aan te gaan krabben. Wij hebben hiervoor een krabton (gekocht bij Zooplus). Wij hebben voor een krabton gekozen, omdat er in een krabton ook nog plekken zijn waar je kat zich rustig kan terugtrekken en op de bovenkant is ook een ligplek. Jack ligt daar graag op, zodat hij heerlijk naar buiten kan kijken naar alles wat voorbij komt.

Maar je kunt ook voor een krabpaal kiezen of zelfs voor een kattenboom, waar je kitten ook in kan klimmen. Wat Jack ook zeer regelmatig gebruikt is een krabsofa, dat is gemaakt van karton. Jack vindt het ook heerlijk om op te liggen. Het is verstandig als je kat door het hele huis loopt om per ruimte waar hij/zij komt iets neer te zetten of hangen waar je kat met zijn/haar pootjes aan kan krabben. Voor Jack blijft de bank nog steeds een leuke plek om aan te krabben ook al zijn er genoeg krabplekken.

Kattenbak

Voor Mila komt er wel een nieuwe kattenbak bij. Zij is net als Jack vanaf het nestje uit gewend om in een open kattenbak haar behoefte te doen. Langzaamaan laten wij haar wennen om met de kap op de kattenbak de bak te gaan gebruiken. Ik hoor ook regelmatig dat 2 katten dezelfde kattenbak gebruiken, maar daar ga ik niet vanuit.

Voeding

Voordat de kitten er is moet je ook zorgen dat er eten in huis is en natuurlijk een voer- en waterbakje. Voor Mila zorgen wij dat er kittenvoer in huis is. Zij is nu al gewend om verschillende soorten kittenvoer te eten, dus wij kunnen zelf kiezen wat voor kittenvoer wij gaan kopen. Als een kitten altijd hetzelfde voer krijgt, dan zou ik me aan het voer houden waaraan de kitten al gewend is. Dat Mila verschillende soorten voeding krijgt is heel handig. Jack was dat ook zo gewend en hij lust dan ook alles, natuurlijk heeft hij wel zijn voorkeuren, maar alles wat je hem geeft is goed.

Speeltjes

Als laatste om niet te vergeten, want dat is het allerleukste zijn de speeltjes. Wij hebben een kattentunnel, een kattenhengel, muizen, zachte balletjes, kussentje met catnip en een Catit Senses Play Circuit (bij Pet’s Place).

Hebben jullie nog leuke of nuttige ideeën voor speeltjes of over de andere onderwerpen, of heb je nog goede tips voor wanneer iemand zijn of haar kitten gaat ophalen laat het dan in de reacties weten.

Please follow and like us:
Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *