Kat, Katten

Tuxedo Cats

Jack en Mila worden ook wel Tuxedo cats genoemd. Dit is de Engelse benaming voor zwart-witte katten. Een tuxedo betekent in het Nederlands smoking en tuxedo cats betekent dan ook smokingkatten. Mensen beschouwen Tuxedo’s ook als geluksamuletten, dit is vooral op het gebied van rijkdom en geluk. Een Tuxedo cat behoord niet tot een bepaald ras. Ze kunnen wel in elk ras voorkomen en ze zijn in alle soorten en maten. Ze kunnen langharig en kortharig zijn.

Jack en Mila (Tuxedo cats)
Jack en Mila

Uiterlijk

Tuxedo’s hebben een effen zwarte vacht met witte bontvlekken rondom hun keel, borst, poten en buik. Sommige Tuxedo’s hebben ook een zwarte snor. De meeste hebben witte snorharen. En bij de meeste zijn hun ogen jadegroen. Bij sommige kunnen de ogen geel of oranjeachtig van kleur zijn, maar groen komt verreweg het meest voor.

Jack (Tuxedo cats)
Jack

De aard van een Tuxedo cat

Door hun goede aard kunnen ze goed omgaan met andere huisdieren. Ze zijn vriendelijk en ze vinden het vaak erg lekker om geknuffeld te worden. Er wordt ook gezegd dat Tuxedo cats in het algemeen mooier zijn dan andere katten; ze zijn slim en aanhankelijk. En net zoals Tabbies, Calicos en schildpadkatten lijken ze meer van hun baasjes te houden.

Persoonlijkheid en temperament

Volgens veel Tuxedo kattenliefhebbers en eigenaren hebben Tuxedo’s een makkelijk temperament en zijn ze gelukkig, ook zijn ze ontspannen en ze hebben zelfs een beetje hondachtige persoonlijkheidskenmerken. Tuxedo kittens zijn zelfs als kitten al heel vriendelijk, makkelijk in de omgang en ze zijn ontspannen.

Mila (Tuxedo cats)
Mila

Leuke feiten over Tuxedo cats

  • In het verleden waren de volgende beroemde mensen eigenaar van Tuxedo cats: Shakespeare, Beethoven en Sir Isaac Newton.
  • Meer dan 70% van de katten die je in Egyptische graven ziet, waren Tuxedo cats.
  • Bill Clinton had ook een Tuxedo cat genaamd Socks, die stond ook bekend als the First Cat.
  • Een Tuxedo cat heeft een relatief lange levensduur en kunnen 15 jaar of langer leven, vooral als ze binnenshuis worden gehouden.
Please follow and like us:
Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *